Biosignatur / kropsanalyse

En biosignatur er en analyse og vurdering af din krops hormonelle balance eller ubalancer.

Vores hormoner er programmører og igangsættere af processer, små kemiske budbringere og signaler.  Hormonerne er nøglen til at forstå kroppens sprog, den sladrer nemlig om, hvad du (måske uforvarende) har budt den og hvordan den har det.

Hormoner i balance er således omdrejningspunkt for at kroppen har det godt, så den føles glad og sund at være i.

Når hormonerne er i balance, sover du bedre, spiser bedre, bevæger dig bedre -eller lettere, har en lettere og mere positiv tilgang til tilværelsen; du føler dig ”rigtigt ovenpå i dit liv”.

Vores samtid

I vor samtid er der specielt 3 af vore vigtige hormoner, som for de flestes vedkommende er skudt ud af kurs; østrogen, insulin og stresshormonet kortisol.

Østrogen som er ude af balance, får kroppen til at tro, den skal være gravid; det får den til at sætte ”huld” til den forventede graviditet, således at en eventuel hungersnød ikke vil skade mor og barn – den sigter altså mod at sikre artens overlevelse.

Biosignatur

Lad kroppen give slip

Dette skal du have bremset; ellers vil du hurtigt havne i en skrue, hvor du får svært ved at få kroppen til at give slip på det fedt, som østrogenprogrammørerne fortæller den, der er brug for.

Det er faktisk rigtig fint sådan rent evolutionsmæssigt, det er bare rigtig træls, hvis du ønsker at tabe dig i vægt. Desuden aktiverer østrogen dit immunforsvar, som kan blive meget uhensigtsmæssigt hvis ikke det skrues ned igen. Et overaktivt immunforsvar kan begynde at angribe kroppen, autoimmune angreb/sygdomme. Er du i en proces hvor du ønsker barn, kan immunforsvaret angribe dine æg eller i værste fald det lille foster når ægget er blevet befrugtet.

Der er fundet dokumentation for at for høje mængder østrogen øger risikoen for cancer sygdomme, i østrogenfølsomt væv, ligesom man får større risiko for at udvikle PCOS og endometriose. Det har altså ikke kun en kosmetisk gene.

Den sjove krølle – En mandekrop med ”man-boobs” og trind mave er faktisk en mandekrop, som tror, den skal være gravid. Ja, tænker du måske, men det kan den da ikke. Nej, det kan den ikke. Men det ved østrogenprogrammørerne ikke, så hvis manden har fået en ubalance i østrogen, så vil han lagre fedt på kvindelige punkter.

Dette er pointen i at forstå, hvorfor vi skal vide lidt om vore hormoner, så vi kan forstå, hvad kroppen fortæller os. Hormoner  ved ikke, om de sidder i en mande –eller kvindekrop, de gør bare det stykke arbejde, de er programmeret til. Når de kommer i overtal pga en ubalance, ender de med at lave mere skade end gavn.

Balance eller ubalance

Har du ubalance på dit insulinhormon, lagrer du meget fedt på ryggen og under skulderbladene. Insulin fastlåser dine fedtreserver, så hvis du har en oplevelse af at din fedtprocent stiger, selvom du synes, du lever forholdsvist fornuftigt og dyrker nogen motion, har du sikkert en træt og udmattet insulinpilot siddende oppe i kontroltårnet. Han skal aflastes og forsikres om, at han er god til sit job. Dette vil en biosignatur afsløre, og jeg kan hjælpe dig med hvilke justeringer, der vil være gavnlige, så din insulinfunktion igen bliver, som den skal være.

Har du ubalance på dit stresshormon kortisol; låser kroppen din forbrænding, som en del af kroppens forsvar. Den er på vagt for en eventuel risiko for hungersnød. Så kan vi kigge hinanden i øjnene og grine af det, vi ved da godt, der ikke bliver hungersnød i Danmark, men det gør hormonerne og de dertilhørende forsvarsmekanismer ikke.

Hallundbæk-biosignatur1

Låst forbrænding

Har du en låst forbrænding pga. et vakt overlevelsesinstinkt, så hjælper det ikke ret meget, hvis du dagligt bekræfter kroppen i at der rent faktisk er noget om hungersnødssnakken ved at spise alt for få kalorier.

Her gælder det ellers simple regnestykke, om at du skal spise mindre end du forbrænder ikke helt.

Hvis du har håbløst svært ved at tabe dig mere end 3-5 kilo uanset både din træningsindsats og kostrestriktioner, har du højest sandsynligt en låst forbrænding. Den skal du have kroppen til at ”turde” at låse op – ellers kommer du ingen vegne med dit ønskede vægttab.

Spiser jeg rigtigt

Hvordan ved du, hvad der er skudt ud af kurs, hvilken kostretning skal du vælge, hvilken fitness træning passer godt til dig. I en tid hvor vi har travlt og det gælder om at lægge sin energi og sine kræfter mest effektivt, vil en biosignatur måling være et ideelt sted at starte, så du kan vælge det, som passer præcist til DIG.

Jeg bruger ofte biosignaturen som udgangspunkt for min kostvejledning og i formidlingen af, hvad din krop fortæller, så vi kan lave en plan for din sundhed og de justeringer, som vil være gavnlige for, at du kan føle dig rigtigt ovenpå i livet og i din krop.

En biosignatur kan også sagtens stå alene og du får vejledningen med i en fin rapport.


Priser

Biosignatur/Kropsanalyse

Biosignatur
 • Varighed ca. 2 timer
 • Analyse af hormonelle ubalancer
 • Herunder måling af fedtprocent
 • Skriftlig rapport
 • Hvorfor: analysen afslører hvilke “fabrikker” i din krop der trænger til hjælp – du får vejledning i hvad du kan justere på for at afhjælpe ubalancerne

Pris 1.575,-


Kostpakke

Kostpakke
 • Personlige kostmaterialer
 • Krops analyse og sundheds status; herunder vejning og måling
 • 4 x opfølgning af 30 min.
 • Foto dagbog af dine måltider og daglig online sparring (sålænge du har behov)

normalpris 4.350,-
spar kr. 825,-

Tilbudspris kr. 3.525,-


Sundhedspakker inkl. biosignatur

Alle vores sundhedspakker indledes med en uforpligtende samtale inden et eventuelt samarbejde indgås.

Sundhedspakkerne indeholder

 • Opstarts, sundheds samtale, sundhedsanalyse, screening og aktuel sundhedsstatus. Målsætning og afklaring. Varighed ca. 2 timer
 • Kostvejledning og kostmaterialer målrettet din sundhedsmæssige status og mål for forløbet
 • Vægtmåling på Tanitavægt; herunder body age, hydrerings status, angivelse af visceralt fedt og fedt procent
 • Centimeter måling
 • Coaching og mental træning
 • Midtvejssamtale (30 min)
 • Evalueringssamtale (30 min)
 • Før og efter billeder
 • Mit ypperste arbejdsredskab er foto dagbog af dine måltider; lige som at have mig ved hånden 24/7

Til varige livsstils ændringer og bevarelse af nye vaner anbefaler jeg 6 til 12 måneders forløb


Basis

12 ugers forløb v/ Louise Hallundbæk

12 timers –personlig træning

1 ugentlig session/træning som indledes med vejning og måling såfremt det er relevant og status på hvordan det går

Samlet værdi kr. 14.625,-

Spar kr. 2.250,-

Pris kr. 12.375

6 måneder

24 ugers forløb v/ Louise Hallundbæk

24 timers –personlig træning

1 ugentlig session/træning som indledes med vejning og måling såfremt det er relevant og status på hvordan det går

Samlet værdi 25.725,-

Spar 3.450,-

Pris kr. 22.275,-

12 måneder

48 ugers forløb v/ Louise Hallundbæk

48 timers – personlig træning

1 ugentlig session/træning som indledes med vejning og måling såfremt det er relevant og status på hvordan det går

Samlet værdi kr. 47.925,-

Spar kr. 5.850,-

Pris kr. 42.075,-

Kun træning

12 ugers personlig træning v/ Louise Hallundbæk

12 timers – personlig træning

1 ugentlig træning i forhold til dine mål.
Der tilbydes vejning inden træningen såfremt det er relevant.

Samlet værdi kr. 11.100,-

Spar kr. 1.200,-

Pris kr. 9.900,-

Forløbene kan tilpasses med flere ugentlige sessioner såfremt det er relevant og giver mening