Kroppen vil os kun det bedste

Kroppen er vores mest bestandige hjem, altså det sted vi uomtvisteligt skal bo hele livet. Den er derfor et af de rigtig vigtige fundamenter, for at livet kan leves overvejende med lethed, sundhed, glæde, robusthed ift. stress, sygdomme og ydre påvirkninger & faktorer. Altså en af de dele som udgør en væsentlig rolle i at kunne holde balancen i livet. “Livs-balancen”.

Der er mange faktorer som påvirker kroppens sundhed. Vi kan heller ikke helt adskille kroppen fra sindet, fordi de påvirker hinanden. Men vi kan sådan fysiologisk lavpraktisk tale om, hvilke faktorer der spiller ind på din fysiske sundhed. Dertil også hvordan du manøvrerer, både den jungle samtiden byder på af sundhedsforeskrifter og pålydender, og hvad lige netop din krop har brug for. Der er ingen af os der er ens. Anatomisk opbygningsmæssigt jo, men kroppen bærer på alt det du har oplevet, og det påvirker “rigets indre tilstand”, og er med til at gøre dig og din krop helt unik.

”Kroppen husker og den sladrer”…

Alt hvad vi gør og foretager os kropsligt og mentalt, lagres i både kroppens celler og mentalt. På denne måde kan man sige kroppen husker.
Alt hvad du har oplevet i din opvækst og gennem dit liv, efterlader aftryk i både muskler, bindevæv, kroppens kemi og i sindet.
Det hele munder ud i en personligheds struktur og en måde at være dig i verden på.

Kroppens Kemi

Til alt dette og det at være dig i verden bruger kroppen en masse forskellige systemer, transmitterstoffer og hormoner for at hovedet kan kommunikere med kroppen og omvendt.

Vi får altså både feedback nedefra og op – og omvendt. Transmitterstoffer, hormoner og katekolaminer er det man kalder kroppens kemi.

Alle de indtryk, der kommunikeres hhv. den ene og den anden vej, frigiver blandt andet transmitterstoffer og hormoner som gør dig; kvik, glad, tryg, bange, vred, træt, frisk, mæt, sulten, irritabel, genert, skamfuld osv osv.

Måske du kan bidrage med flere emotioner og indvendige følelsesmæssige sansninger.

“Rigets indre tilstand”

Jeg anvender blandt andet Biosignatur analyse og hormonterapi i min tilgang til kroppen. Dette giver os mulighed for at få et kig ind bag de sundhedsmæssige kulisser i din krop.

En biosignatur analyse aflæser din krops kemiske ”spejl” eller tilstand

Altså hvordan det du gør og oplever påvirker dine transmitterstoffer og hormoner og omvendt.

Helt basalt set kan man bruge biosignaturen til ”blot” at afdække hvilke transmitterstoffer og hormon systemer, man kostmæssigt og motionsmæssigt kan gå ind, og forsøge at ændre og skabe bedre balance i.

Det er således et effektivt redskab til at få indsigt i præcis den enkelte krops indre tilstand.

Individuel & målrettet vejledning

Ved en biosignatur analyse kan man få rigtig individuel vejledning; så de tiltag man sætter i værks, faktisk er dem som den enkelte krop har behov for – og som derfor vil give de ønskede resultater. Fx bedre søvn, mere energi, mere stabil livsglæde/glæde i dagligdagen, bedre koncentrations evne omm. Derved kan du undgå at stresse dig selv med alle de sundheds- og kost trends, som altid florerer. Jeg skrev det højere oppe; vi er alle UNIKKE.

En biosignatur vil også altid, hvis det er ønsket, være den mest præcise måling ift. at sætte en plan og strategi for et sundt og varigt vægttab.

Samtiden & kroppens kemi

I vores samtid er der især tre af de rigtig vigtige hormoner, som har svært ved at holde balancen; blandt andet som følge af nogle både samtidsmæssige faktorer og nogle livsstils mæssige. Det er fx stresshormonet Kortisol som er et af vore vigtigste overlevelses hormoner. I for store mængder kommer det dog til at påvirke kroppen og sindet negativt. Du bliver mere sårbar for at blive stresset, udvikle angst og depressioner. Du kan læse mere om Biosignatur / kropsanalyse her.

Når kroppen er en “Judas”

Når du er under indflydelse af hormoner i ubalance, uanset om det er kortisol, østrogen, insulin eller de øvrige i hormonspejlet, vil kroppen være vanskelig at forstå. Det er heller ikke ligemeget, hvordan du tilgår den, når du gerne vil forandre noget i den, eller ændre vaner. Ligeså vil ubalancerne påvirke dit mindset – altså din psykiske sundhed. Det er derfor et rigtig godt sted at starte, når du gerne vil gøre noget for din kropslige og mentale sundhed, at få lavet en biosignatur analyse af “rigets indre tilstand”.

Ændring af vaner & Energi

Når vi gerne vil påvirke kroppen og ændre vaner som vi har besluttet at gøre op med, er det vigtigt at vi har energi nok til det. Når du går til terapi, træning og personlig udvikling hos mig, dykker vi derfor også altid ned i kost, bevægelse og søvn. Jeg er ikke tilhænger af rigide kostprogrammer og ekstreme trænings seancer, hvor man næsten slår sig selv ihjel. Du får altid helt simple, men meget effektive små huskeråd og fif af mig. Råd og vejledning som passer til lige netop din krop, dit temperament og dit sind. Du kan læse mere om kost og mine overvejelser omkring kostvejledning her Kostsiden.

Personlig udvikling & Vægttab

I et sundhedsforløb eller terapiforløb hvor du også gerne vil opnå et sundt og varigt vægttab, arbejder vi altid terapeutisk i dybden med, hvorfor din krop og sind driller dig. Jeg udleverer altså ikke bare kostplaner og træningsprogrammer og koster rundt med dig, indtil vi har pint kiloene af dig. Der er ALTID en årsag gemt i kufferten, når kroppen og/eller hovedet ikke rigtig vil det, du ønsker dig. Når vi har fundet årsagen og opløst energien på den, så får du ikke brug for mig mere i fremtiden. Dette ser jeg som vores fælles succes. 🙂

Jeg forventer:

At du er åben og klar på, at “nu er det nu”. At du gør det vi aftaler – også når vi ikke ses. Du vil få små hjemmeopgaver, fx små øvelser der kalibrerer hjernen, afstresnings øvelser, små mentale opgaver, og hvad der iøvrigt vil styrke din proces. Hjemmearbejdet er ligeså vigtigt som at du møder op til vores aftaler. Proces sker hele tiden – og løbende. Kroppen er lynhurtig til at integrere nyt, blot du gør det mange gange i starten. Så det tunge(re) benarbejde du gør i starten, når vi introducerer nyt for kroppen og hovedet, er godt givet ud på sigt. Jeg er med dig hele vejen både i mit sind – og også når vi ikke ses. Det betyder, at du kan komme i kontakt med mig mellem aftaler, hvis du har brug for back up. Jeg garanterer at du ikke vil have brug for den “livline” ret længe. Du og din krop er så unik og sej, at du hurtigt selv finder vej.

Jeg inviterer altid til et personligt og uforpligtende møde, inden et eventuelt samarbejde indgås. Kan du mærke, at du er blevet nysgerrig og gerne vil høre mere om mine værdisæt, og hvordan jeg arbejder – og hvad det i givet fald ville kunne gøre for dig, kan du kontakte mig her Kontakt.