Personlig Træning & Bevægelse

Kan du holde balancen

Hvis du har svært ved at holde balancen i livet, løber tør for energi periodevist, løber ind i de samme udfordringer, eller typer af mennesker, som du har svært ved at håndtere.

Er det bedste sted at starte;

I din krop

Start nedefra og op.

Hvis du er god til at holde balancen i kroppen, altså kunne lave gængse balanceøvelser, forplanter denne stabilitet og ro sig til kroppens kemi, som styrker overblik, RO og balancen oppe i hovedet.

Keep it simple – use your body.

Når du vil ændre i din måde at opfatte verden på, og ændre adfærdsmønstre som ikke længere gør dig godt, er terapi, proces og selvudvikling langsommeligt arbejde. Det er hårdt arbejde.

Det er hurtigere at lære at holde balancen nede i kroppen, end det er at mestre det oppe i hovedet. Det bidrager derfor ofte også til at holde motivationen højt, når man kan høste resultaterne ved sine anstrengelser med det kropslige aspekt af processen. Det er meget målbart og tilfredsstillende, når man har lært at kunne holde balancen i varierede positioner. Det plejer at give gnist og gejst til at blive ved, og ikke tabe modet på de lidt længere mentale processer 😊

Personlig bevægelse & træning som middel i stedet for mål

Bevægelse er kroppens vigtigste omdrejningspunkt for at fungere. Du har derfor alle muligheder for at opleve og føle hvor SEJ den er, når du bevæger den. Ved bevægelse sætter den affaldsstoffer fri, det kan man mærke som en herlig lethed, når de er skyllet ud. Når du bevæger den, fører du næringsstoffer rundt og ud i alle væv – det mærker du som energi og velvære. Når du bevæger dig kan tanker ikke sidde fast i sindet, du kan derfor få nye perspektiver og løsninger i spil.

Jeg har brugt – og gør det stadig – personlig træning og bevægelse som middel til energi, balance og livsglæde. Jeg bruger altid bevægelse i mine forløb. Både de psykoterapeutiske og dem hvor vi arbejder holdningskorrektur og smerte reducering. Jeg har også forløb hvor jeg formidler glæde og begejstring ved bevægelse. Altså hjælper mennesker med at få træningsglæde.

Jeg hepper altid på dig, og har ord for at være meget insisterende… Jeg elsker at være vidne til når du oplever succes med din indsats og anstrengelser.

Kroppen husker

Dine muskler gemmer på alt hvad du har oplevet siden du blev født. Ja, det lyder lidt abstrakt – og for nogen som hokus pokus. Men det forholder sig faktisk sådan, at kroppen husker.

Når vi bevæger os, åbner vi derfor mulighederne for at komme i kontakt med gamle erindringer. Både gode og også dem som har været svære at rumme og være i.

Sindets beskyttere

Nogle af musklerne bærer på gamle følelser, ”knuger dem”, hvis du ikke har vidst hvordan du skulle håndtere dem, da de opstod. Det fortsætter musklerne med, for at skærme dit hoved og din bevidsthed for hele tiden at mærke dem, og genopleve dem. Det ville vi hurtigt blive bims af.

Stresspåvirkning & Sundhed

Du kan komme i en situation hvor der ligger så meget gemt, at kroppen må bruge uhensigtsmæssigt mange stresshormoner for at ”holde gamle følelser og erindringer skjult og nede”. Det sladrer kroppen blandt andet om, med fedtlagringen omkring din mave. Ligesom den bliver mere sårbar for skader, og din søvn bliver påvirket negativt. Din koncentrationsevne bliver påvirket, du bliver lettere til at fange små-vira som florerer. Men inden alt dette, er fedtdeponeringen på maven startet. Så kroppen råber om hjælp på mange måder.

Dit indre skattekammer

Det er i musklerne vi finder de forskellige ”opskrifter” på, hvordan både disse gamle følelser og mentale knuder og tankevaner kan løses op. Herved kan den bundne energi frigives.

Livserfaring vs Livsstress

Man arbejder i kropspsykologisk terapi med at “omkode” gamle chok og væmmelige oplevelser. Man reebooter så at sige kroppen og sindet. Så det der har stresset den, kan genlagres som livserfaring. Fremfor at belaste systemet som chok og påvirke stressniveauerne negativt.

Louises erfaring…

Ved at inddrage kroppen og bevægelse i det terapeutiske arbejde, får man hurtigere adgang til gamle issues, end ved traditionel kognitiv terapi. Louises praksis observationer og erfaring baseret på 15 års arbejde med kroppe og sind i udvikling

Bevægelse, Bindevæv & Fysiologi

Bevægelse er det vigtigste fundament for at kroppen kan trives. For at vedligeholde dine led, knogler og muskler skal bevægeapparatet helt lavpraktisk bruges, og belastes i passende mængde og tyngde.

For at nære og styrke dit bindevæv skal det bruges, strækkes og afspændes. Bindevævet er et stort netværk som omgiver dine muskler, organer og hæfter til led og hud. Bindevævet har til opgave at give beskeder op til hjernen om, hvad der sker nede i kroppen.

Det er bindevævets opgave at rapportere om afkroge, hvor der er forsømmelse, skader på vej og ophobning af affaldsstoffer. Ophobninger af affaldsstoffer kan munde ud i inflammationer og lignende tilstande, som kræver opmærksomhed og reparationer.

Når kropskommunikationen går skævt

Er dit bindevæv porøst og ikke velplejet har det ikke optimale betingelser, for at kunne passe sine opgaver. Hjernen får derved for sen eller slet ikke besked om, at reparationer er påkrævede. Skader og sygdomme har så haft mulighed for at udvikle sig uhensigtsmæssigt meget. Det vil kræve flere stresshormoner af binyrerne, at holde dig kørende i en delvist både smertepåvirket og ikke fuldt funktionsdygtig krop.

Og du kan tro kroppen og sindet gør sit ypperste for, at du kan fortsætte i din hverdag, selvom den lider.

Det er det kroppen kan bruge stresshormonerne til. At sætte dig i stand til at overleve, og komme fremad i din hverdag, selvom den hænger i nødstropperne.

Forbrænding = energi

Bevægelse er omdrejningspunkt for din forbrænding.

Forbrændingen er kroppens evne til at gendanne sine energimolekyler. Altså din indvendige energi-generator. Arbejdsprocesserne finder sted i muskelcellerne og medarbejderne som arbejder derinde, kører blandt andet på fedt.
Jo bedre din forbrænding fungerer, des nemmere har du ved at holde din fedtprocent sund.

Du kan forestille dig forbrændingen som en indvendig kakkelovn. Der findes overordnet set tre forskellige typer af brændstof/tændbriketter til kakkelovnen.

Mad, vand og bevægelse.

Når du vågner om morgenen er kakkelovnen brændt ud fra i går, og du skal have lagt brænde i og tændt op. Det sker når du bevæger dig (ud af sengen), får lidt vand – og spiser morgenmad.

Så har du lagt grundbålet an i din indvendige energi-kakkelovn.

Som timerne går, skal bålet passes. Sidder du stille længe, dør bålet hen. Går der for længe mellem du indtager vand/væske dør bålet lidt hen. Får du for lidt at spise, dør bålet lidt hen.
Det kan du fx mærke som at du bliver lidt flad og ukoncentreret.

Maven og fordøjelsessystemet herunder dit blodsukker bryder sig IKKE om små-spiseri!

Den type brænde skal du derfor kun smide på bålet til måltiderne. Ikke indimellem.

Din megagode og effektive forbrænding er derfor virkelig afhængig af, at du bevæger dig løbende gennem dagen, og husker at drikke væske (og mest vand) nok.

Vi har altså nogle fysiologiske meget vigtige årsager til at bevægelse er en af nøglerne til din sundhed.

Body Moving Mind som et holistisk hele er altså udgangspunktet for sundhed og trivsel i både krop og sind.
Når du er i sundheds eller personligt udviklingsforløb hos mig, vil vi altså drage fordel af kroppens hukommelse, bevægelse og kæmpe palette af ressourcer; i samarbejde med potentialet i vores fantastiske og snirklede sinds krinkelkroge.

Skal det være dig?

Kontakt mig her for en uforpligtende samtale om, hvad jeg kan gøre for dig og din sundhed & livsglæde.