Massage


Hallundbæk Fitness tilbyder forskellige former for professionel massage:


Priser

30 minutterkr. 325,-
60 minutterkr. 575,-
90 minutterkr. 725,-

Priserne er gældende for alle typer af behandlinger.Sportsmassage

Denne massagetype benyttes til behandling af skader, restitution og gennerelle velvære. Ømhed og skader i muskler er noget som de fleste sportsudøvere oplever, uanset om man dyrker sport på elite niveau eller som motionist. Typisk vil fra tid til anden opleve ømhed i ryg, ben, arme, nakke eller andre steder på kroppen. Her kan man med fordel benytte sportsmassage hos Hallundbæk Fitness til lindre smerte og forbedre musklernes restitution.

Sportsmassage

Arbejdsskader

Hvis man arbejder på kontor, produktion eller i andre funktioner, hvor man udføre ensformigt arbejde, så belaster det typisk kroppen uhensigtsmæssigt. Dette resulterer som reel i at kroppen muskler spænder op forskellige steder, og her kan massage effektivt løse op for disse muskelgrupper.

Massage mod Arbejdsskader

Afspændingsmassage

Afspændingsmassage er en afslappende og behagelig massage, som hjælper med at løse op for spændinger i kroppen. Denne teknik søger for at musklerne slipper af med eventuelle affaldsstoffer og blodtilførslen til musklerne forbedres. Efter kort tid slapper kroppen mere af, og der er mulighed for at gå dybere ned i spændingerne uden at du oplever stor smerte. Afspændingsmassage er godt mod stress, muskelspændinger, nakke- og skuldersmerter, hovedpine, rygsmerter med videre.


Hot stone massage

Hot stone massage benytter sig af glatte og opvarmede sten, som behandleren benytter sammen med sine hænder. Stenene placeres på kroppen, hvor varmen hjælper med at slappe af og varme musklerne op, således behandleren bedre kan massere dem. De varme sten åbner for blodgennemstrømningen, hvor ved ilten lettere kan transporteres igennem kroppen og muskulaturen. Hot stone massagen har enpositiv virkning på fysisk og psykisk stress og giver mulighed for en smertefri behandling i dybden.


Bestil Massage

[contact-form-7 404 "Not Found"]

Du kan også bestille ved at sende en e-mail til: behandler@louisehallundbaek.dk


Historie om massage

Massage er en meget gammel videnskab, der har været kendt gennem mange årtusinder. Længe før vores tidsregning brugte kineserne massage, og hos grækerne, ægypterne og romerne var massagen højt udviklet.

Lægekunstens fader Hippokrates fra det antikke Grækenland har beskrevet, hvordan massagen bruges som som behandling af skader og kramper. Hippokrates beskrivelse blev længe efter brugt til, at massører kunne arbejde videre på at udforske forholdet mellem hårdhedsgrad, behandlingshyppighed og effekt på vævet, som vi arbejder med i dag.

Massage er bla. fra Kina

Massage i Norden

I begyndelsen af 1800 tallet kom massagen for alvor til Norden. Den kendte atletikpædagog P. H. Ling beskrev om massagens påvirkning af muskelarbejdet. Efter at have brugt en del tid i bl.a. Kina og Grækenland, vendte hjem til Sverige for at udvikle den massageform man ser i Norden i dag. Det som vi i Europa kalder klassisk massage, kaldes i USA ”svensk massage”, da man troede at P. H. Ling var ophavsmanden. Det har senere vist sig at behandleren J. G. Mezger fra Holland, udgav en bog i 1868, som bl.a. beskriver klassisk massage.

Nordisk massage

Hvad gør det for mig?

Massage er godt og sundt for musklerne, men udover det påvirkes nervesystemet og hormonbalancen også, når du får massage. Det vil umiddelbart gøre dig mere afslappet. Massagen ramme også nerver og hormoner, hvilket påvirker din psyke. I næsten alle tilfælde bliver man gladere af at få massage.

Ifølge den gamle massagetradition påvirkes medianerne i kroppen under massage. Det betyder, at de indre organers samspil påvirkes. Dermed har massage faktisk indvirkning på hele kroppen.

Afslapning efter massage

Du skal huske at tage 15-30 min. helt ro efter behandlingen.

Det er ligesom, når du lige har spist, hvor du sidder og nyder det bagefter. Efter en massage skal du lige mærke efter, hvordan det føles i kroppen, da den kan reageret på mange måder. Ofte giver det dig velvære både før, under og efter.

Velvære ved afslapning

Hvordan finder du den massør der passer bedst til dig.

Kemien mellem dig og massøren er meget vigtig. Derfor skal du sørge for at tage en god snak med vedkommende. Spørg ind til massageform og uddannelse. Så kan du mærke, om alt er i orden, og hvis du føler dig tryg. Heldigvis sker det stort set aldrig, at du bliver snydt. De fleste massører er professionelle og dygtige.

Godt at vide:

Der er dog god grund til at betale lidt ekstra for en god massør med en solid uddannelse i ryggen. Især hvis man har fysiske problemer i eksempelvis ryggen


Hvad gør massagen for min krop?

Musklerne:

Musklerne udgør ca. 40 pct. af kroppen. Når musklerne arbejder, afgiver de affaldsstoffer som f.eks mælkesyre, kulilte og urinstof. Disse affaldsstoffer føres normalt bort fra musklerne af blodkredsløbet og lymfesystemet.

Der ophobes typisk for mange affaldsstoffer, hvis vi sidder time efter time i samme position, som f.eks. foran computeren eller tv’et.

Hvis vi træner lidt for hårdt, så bliver musklen træt og øm. De fleste former for massage løsner og blødgør musklen og hjælper til med, at frigive de ophobede affaldsstoffer væk.

Muskel illustration

Affaldsstofferne:

En engelsk læge sammenlignede for mange år siden massage behandling med et kloaksystem: Et godt kloaksystem holder dit hus rent og hygiejnisk og leder affaldet ud.

En god massage gør det samme ved din krop. Holder den sund og ren og leder affaldet ud. Massage forbedrer blodcirkulationen, som transporterer næringsstoffer og ilt ud til kroppensceller. Samtidig føres affaldsstoffer med blodet væk fra cellerne. Massagen sætter også skub i lymfesystemet, der spiller en afgørende rolle i kroppens udrensning af affaldsstoffer.

Huden:

Massage forbedrer blodcirkulationen og dermed også blodforsyningen til huden. Det betyder bl.a., at næringen til hudcellerne forbedres. Og derfor har massage også en god effekt på huden. Det kan få huden til at se sundere og friskere ud, huden kan få mere farve og glød, og så bliver den faktisk smidigere og glattere over tid.

Frisk og glat hud

Nervesystemet:

Massage har også en positiv indvirkning på nervesystem. Det er derfor, at massage kan virke beroligende og afstressende.

Nervevæv

Find en god massør

Udbuddet af massører er stort, og hvis du ikke kender nogen, kan det være meget uoverskueligt at vælge massør.

Et par gode råd:

Undersøg om du kender nogen kan hjælpe dig med en god massør. Så spørg venner eller kollegaer. Eller spørg din læge eller din personlige træner, om de kan anbefale dig en.

Du kan også søge på nettet, men husk, at du skal søge specifikt på den massageform du kunne tænke dig. Søg på en af de massageformer, du har læst om her. f.eks. Sportsmassage, afspændingsmassage eller hot stone.


Massageformer der giver dig velvære til kroppen

Fodmassage

Deter mest af alt forkælelse til dig, der elsker at få rørt ved dine fødder. Derudover kan det hjælpe på ømme fødder, som har gået i de forkerte sko. Hvis fodmassagen kombineres med zoneterapi, kan den endda have terapeutisk effekt på resten af kroppen. Det kan være godt for din generelle velvære og blodomløbet i fødderne.

Fodmassage

Shiatsumassag

En gammel japansk massageform, hvor man får massage med et tyndt lag tøj på kroppen. Massøren vil bruge sine fingre, hænder og arme til at lægge pres på forskellige steder af kroppen. Kan virke rigtig godt imod smerter, angst, depression og søvnløshed.

Ansigtsmassage

Det er til dig der ofte går spænder musklerne i ansigtet og kæberne. Derudover kan ansigtsmassage øge blodgennemstrømningen i ansigtet og give dig en bedre kulør og en flottere hud. Bruges ofte mod de spændinger du opbygger i ansigtet, som kan føre til hovedpine.

Ansigtsmassage

Body SDS

En massageform, der får kroppen til at hele sig selv. Det er en massage, som også tager højde for det psykiske aspekt af velvære, idet Body SDS-tager udgangspunkt i en kropslig og psykisk balance. Godt mod en lang række fysiske skavanker og virker løsnende for mentale udfordringer også.

Hotstone-massage

En kinesisk massageform, hvor de opvarmede sten bruges til at varme musklerne op. Man ligger med et håndklæde over sig, hvor massøren masserer med de varme sten fra top til tå. Hot stone massage virker både afstressende og ved spændinger eller myoser. Godt mod spændinger og stive muskler og for afslapning, blodcirkulation.

Oliemassage

Sørger både for at musklerne arbejdes igennem som afspændingsmassagen. Derudover sørger olien for, at huden for nyt liv, da blodcirkulationen mellem hud og muskler øges. Man kan få oliemassage de fleste steder i danmark, og en stor del af oplevelsen skyldes valget af de velduftende olier. Godt mod for blodcirkulation og velvære.

Kranio-sakralmassage

Det er en terapiform, som tager udgangspunkt i, at der er bevægelighed mellem kranieknoglerne. behandleren kan ved at lytte til kroppen identificere skader og hjælpe kroppen til at restituere sig selv.
Godt mod: rygsmerter, hovedpine, stress og søvnløshed.

Traditionel thaimassage

Udføres af en certificeret massør uden olie. Massøren bruger sin egen krop under massagen. F.eks. ved at stå eller gå på den, der skal masseres. Tryk på musklerne følges op af strækøvelser. Godt for udskillelse af affaldsstoffer fra kroppen, velvære og afspænding af musklerne.