Psykoterapi og behandling Kolding Sygehus

Brobygning Kolding Sygehus

Sundhedsfaglige grupper imellem. Hvordan løser- eller optimerer vi vores faglige kræfter ift. at reducere antallet af medmennesker med stress, angst, smerter som stjæler livsglæde, og øvrige problematikker som kan føres tilbage til for lidt viden om kroppens reelle stress kemi.

HPA aksen – kroppens stress respons speeder og bremse; og den svære balance mellem krav/forventninger og ressource genopladning.

Stress kemi i kroppen, særligt kortisol har mange ansigter.

Et af dem er at det hindrer os i at mærke kroppens signaler….

Især går det ud over vores proprioceptive sans (muskel-og led sansen) og vores interoceptive sans (den som skal fortælle dig om indre tilstande såsom at skulle på toilettet, temperatur skift indeni, tørst osv..).

Når disse bliver overrulet af din hjerne og indlærte etikette regler, samt kortisol niveauerne i kroppen, kan immunforsvaret begynde at angribe kroppens raske celler. Kortisol får også musklerne til at nedbryde sig selv for at få energi ud i cellerne. Blandt mange mekanismer som ikke er hensigtsmæssige på sigt.

Vi bliver mere sårbare for skader, dårlige led, livsstils sygdomme, depressioner, mental stress og angst.

Et overaktivt immunforsvar foranlediget af for høje mængder kortisol kan føre til flere autoimmune sygdomme som lupus, leddegigt, fibromyalgi m.fl.

At fremme den generelle sundhed er derfor et mål med mange tilløb.

Et af disse tilløb er fx, set med mine øjne og erfaring, at have indsigt i hvordan kroppen og sindet lagrer og husker.

Kropspsykologisk udviklingsteori som peger på kognitiv samtale terapi kombineret med psykomotoriske øvelser, som vækker og stimulerer de sanser som er essentielle i at kunne mærke sig selv indefra.

At kunne leve mestendels indefra- og ud; og ikke omvendt….som mange af os nemt kommer til.

Des mere du stimulerer din interoceptive- og din proprioceptive sans des mere vil du kunne mærke din krop og dens signaler FØR den begynder at råbe med store bogstaver.

Hvordan????

MVH
Louise Hallundbæk

Scroll to Top