Terapi til børn og teenagere

Amygdala Hi-jack…

Flere og flere udfordres af forskellige former for angst, nervøsitet, bekymring, tankemylder og deraf dårligere trivsel overall set.

Det er især vore unge mennesker og teenagere som rammes- og/eller er udfordrede.

Jeg arbejder målrettet med både kropslig og mental trivsel – også til børn og teenagere.

I terapi sessionerne hos mig er ingen session ens. Jeg varierer fremgangsmåden fra person til person og afhængigt af hvad der skal arbejdes med. Det betyder at vi sjældent sidder og kun samtaler.

Når vi arbejder med angst, nervøsitet og tankemylder bruger vi kroppen rigtig meget.

“Vi leger terapien ind” så at sige. På den måde virker det heller ikke så “sygeliggjort” på barnet/den unge. “Jeg skal til træning eller “angst træning” hos Louise har en lille smule anden ordlyd, end at skulle til terapi. Det kan betyde noget for nogen hvordan vi adresserer det.

Vi laver fx balance øvelser fordi når kroppen nemmere kan holde balancen sådan rent fysisk, så forplanter dette sig også op til hovedet. Man vil opleve at man hurtigere begynder at kunne omsætte de kognitive redskaber OG holde balancen og roen i de situationer, som ellers plejer at trigge angsten og tankerne.

Vi laver koordinerings øvelser som styrker hjernens evne til at bevare ro, også når der er høj-stress.

Vi laver enormt “gakkede” øjenøvelser som ligeledes bidrager til at Amygdala, hjernens alarmcentral ikke kan stikke af og sætte hele systemets beredskab i gang. Dette vil opleves som at vante triggere ikke medfører uroen.

Man får altid “go-to” øvelser som kan hjælpe lige i momentet, hvor en trigger er ved at overmande en.

Ofte anbefales man at bruge åndedræts øvelser ved angst og tankemylder, og dette kan jeg naturligvis tilslutte mig. MEN….når amygdala først er gået i alarm er det næsten umuligt at fange sit åndedræt ihvertfald i akutfasen. Derved kan man opleve sig magtesløs, at man aldrig lærer det, og få endnu mere angst ved den udsigt og de tanker.

Øjen-rulle øvelser, tungeøvelser og at man er blevet ferm til at bevare ro og balance i øvelses øjemed, afvæbner amygdala og dæmper den, og SÅ kan man få fat i sit åndedræt og falde yderligere til ro.

Børn, teenagere og unge mennesker er lynhurtige til at finde tilbage i “vater”. Deres kroppe og sind er super modtagelige for kropspsykologiske øvelser og åbne for sammenhængen mellem at have oplevelsen af at have styr på kroppen, og hvad det gør ved sindet.

Ofte kommer vi rigtig langt allerede og blot ved få sessioner.

Du kan læse andre forældres udtalelser her: https://louisehallundbaek.dk/kunder-siger/

Jeg arbejder både med børn, unge og voksne og med flere typer af udfordringer. Er du eller dit barn ikke rigtig i trivsel – så kontakt mig gerne for en uforpligtende snak og et view på om kropspsykologisk terapi og jeg vil være det rigtige for dig og/eller din familie.

Dejlig stress-let tirsdag til dig.

Forårs-smil,

Louise Hallundbæk
Body Moving Mind Psykoterapi & Sundhed

Scroll to Top