Terapi og Psykoterapi

Vidste du…..

At vi på toppen af hovedet har en fantastisk vigtig stress/de-stress muskel. Det er en af vores rigtig vigtige planlægnings muskler. Den hjælper dig fx med at reducere på pludselige opståede situationer som ville kunne stresse dig ved at planlægge.

Hvis du har lidt svært ved at mærke- OG holde dine grænser i forskellige sammenhænge, finder kroppen ressourcer til at passe på dig, andre steder fx oppe ved “planlægnings musklen” på toppen af hovedet.

Det er stærkt at vi er sat sådan sammen, at krop og sind kan kompensere for områder der har brug for støtte. Samtidig kan de områder som tager over, godt blive lidt rigide og låste. Så man kan blive lidt svær hvis ens planlægning ikke holder- og overholdes af andre. Lidt for kraftfulde muskler som har taget over, kan afstedkomme en adfærd som af andre kan opleves som at man “skubber” dem.

Så for at holde ved planlægnings eksemplet; man kan blive lidt en mundfuld for dem omkring en, i forhold til hvis tingene ikke lige går op som man havde planlagt. Man bliver lidt ufleksibel på pludselige opståede elementer som forstyrrer den plan man havde.

Musklen kan modsat også være lidt for lidt – og planlægning svært. Her kan man komme til at spurte rundt efter alle input, impulser og krav der fyger omkring i det daglige. Så for lidt og for meget.

Udover at der er et psykisk aspekt at arbejde med, hvis man kan genkende enten det ene eller det andet eksempel, så har musklen rigtig godt af at du går i kontakt med den og afspænder den, så den kommer af med affaldsstoffer og du sikrer godt med blodtilførsel til den.

En af de bedste måder at være god ved din “bedste de-stress ven” er fx at bruge bindevævs- og triggerpunkt bolde (kan også være en tennis bold). Rul dem henover issen frem og tilbage i lange strøg fra midt på issen ud mod tindinge lapperne og indad mod midten igen. Hvis du har 2 forskellige bolde så prøv med dem begge på samme tid på hver sin hoved-halvdel. Det styrker din interoceptive sans at sanse forskellen på de to berøringer.

Udover alt det ovenfor nævnte så virker øvelsen nærmest mirakuløst på angst, tankemylder og ansigts tics. Sansningen boldene efterlader på huden opleves som et varmt og beskyttende låg som får amygdalae til at falde til ro.

Så har du selv tendens til tankemylder og bekymringer eller har et barn som tumler med det kan I jo prøve denne dejlige øvelse.

Rigtig god og stress-lettere mandag til dig.


Smil & namaste

Louise Hallundbæk
Body Moving Mind
Psykoterapi & Sundhed