Pilates

Hvorfor hedder det pilates?

Træningsformen er udviklet i tyskland. Træningen kom hurtigt til USA, via flere fitnesscentre. Et af centrene delte adresse med New York City Ballet. Siden da har pilates været en populær træningsform blandt berømte skuespillere, sportsudøvere og dansere. De får den helt rigtige form for styrketræning, som ikke giver dem svulmende og usmidige muskler.


godmorgen krop

GODMORGEN KROP

Vi har fokus på blid afspænding af alle kroppens muskler, åndedrættet og på at generere god energi til ugen som står foran os.

Stress Detox 2019

STRESS-DETOX

Vi kombinerer elementer af yoga og pilates øvelser, sammen med åndedrætsøvelser, små meditationer og styrkelse af kroppens støtte muskulatur. Vi arbejder både med sindet såvel som kroppen; og du vil opleve at kroppen giver slip på spændinger og smågener som kan påvirke dit energiflow i hverdagen.


5 kendetegn ved Pilates

Pilates fundament

Sug maven ind for at aktivere de dybeste af mavens muskler, specielt i liggende stilling, skal maven suges ind inden øvelsen går i gang. Og spændingen skal holdes gennem hele øvelsen. Når maven suges ind, må rygsøjlen eller bækkenet ikke bevæge sig.

Vejrtrækningen

Vejrtrækningen foregår ved at trække vejret ind gennem næsen med lukket mund og puste ud gennem munden med modstand. Du skal tydeligt kunne høre, når du puster ud. Når vejret trækkes ind, skal mave og brystkassen udvide sig, undgå at spænde i skuldrene. Skuldrene må ikke løftes i retning af ørerne ved indåndingen.

I begyndelsen kan vejrtrækningen virke svær og unaturlig, men du vil hurtigt mærke, at vejrtrækningen mellem ribbenene og i mellemgulvet bliver større og mere smidig.

Som alle andre muskler i kroppen skal disse muskler trænes for at kunne fungere. Jo mere effektivt vejrtrækningen foregår, jo mere får du ud af øvelserne og afspænder i muskulaturen i overkroppen.

Bækkenets stilling

Der findes to stillinger for bækkenet, når man dyrker pilates. Neutral, som svarer til bækkenets stilling i stående og gående. Bækken vip, hvor bækkenet er trukket ind under dig, så lændesvajet udlignes. Den neutrale position bruges til alle øvelser, hvor begge eller en fod er i gulvet. Bækkenvippet bruges til alle øvelser, hvor begge ben er løftet fra gulvet.

Brystkassens stilling

Mavens muskler fra den nederste del af ribbenene hjælper til at bibeholde ryggens naturlige stilling. Ribbenene skal hele tiden være i kontakt med mavemusklerne. Ribbenene må altså ikke vige fra maven, så der er plads mellem maven og ribbenene.

Når mavemusklerne spændes på denne måde, fikseres brystkassen, og der stilles store krav til muskulaturen. Tænk på at trække vejret helt ned i maven, uden at løfte skuldrene.

Skulderbladenes stilling

Skulderbladene er omgivet af muskler på den øverste del af ryggen. Knoglerne danner ikke led med andre knogler og er derfor vigtige at kunne stabilisere via muskulaturen.

Skulderbladenes bevægelser er af stor betydning for armenes bevægelser. At stabilisere omkring skulderbladene er lige så vigtigt som at suge maven ind. Når man stabiliserer skulderbladene, aktiveres de nederste dele af musklerne af den øverste del af ryggen og man undgår spændinger.

Nakkens og hovedets stilling

Nakken skal holde sin naturlige stilling i alle øvelser, og hovedet skal balancere direkte oven på skuldrene. Nakken skal følge kurven i rygsøjlen. Når ryggen rundes, skal nakken rundes i naturlig forlængelse af ryggen.

Spænd bækkenbunden

Bækkenbunden er en vigtig del af muskulaturen omkring rygsøjlen. Bækkenbunden omtales ofte som en gruppe muskler, der skal trænes for sig selv.

Jo bedre mavens dybe muskulatur fungerer, jo bedre fungerer musklerne omkring rygsøjlen og omvendt. Så husk at spænde bækkenbunden i alle øvelser. Det skal ske, umiddelbart før du suger maven ind.

Pilates udbydes hos Louisehallundbaek.dk igennem mange forskellige fitness holdplaner, så du kan vælge det hold, der passer bedst til dig.