Vidste du, at din skjoldbruskkirtel leverer dine stofskifte hormoner

Kroppens hormoner

Din skjoldbruskkirtel, er den som leverer dine stofskifte hormoner, kan have arbejdet under lidt urimelige præmisser og derfor blive sløv i betrækket?!

Kroppen er så cool indrettet at de forskellige organer, kirtler, enzymer, celler osv. kan arbejde under enormt dårlige vilkår – og det uden at du mærker det.
Før det måske er “for sent” eller ihverfald meget vanskeligt at rette op på.

En sløv skjoldbruskkirtel vil ikke slå ud på en blodprøve hos lægen som værende syg; derfor vil du kunne blive sendt hjem i forvisning om at det så ikke var dit stofskifte som driller dit velbefindende.

Skjoldbruskkirtlen kan lide under mange ting; fx kvinder i præ-overgangsalderen, i overgangsalderen og efter overgangsalderen, mennesker med meget høje niveauer af stresshormoner (meget fedtlagring på maven), for sent opdaget diabetes, depression(er), små utilfredshed med livet, “offer-mentalitet”, chok og traumer omm.

Symptomer kan være;
Diarré (uden anden påviselig årsag)
Forstoppelse
Skiftevis tynd mave/træg mave
Udtalt træthed
Vægt øgning (på ellers uforklarlig vis)
Vægttab (på uforklarlig vis)
HELT UMULIG krop ift. Træning, kost og vægttabs ønske!!!

Lang restitutionstid i musklerne
Dårlig søvn
Hyppigere små forkølelser og angreb af vira
Nedsat hukommelse og koncentrations evne
Føleforstyrrelse i huden

Kroppen sladrer om hvordan din skjoldbruskkirtel har det; om den godt kunne tænke sig lidt bedre præmisser at servicere dig under.

Det gør den flere steder, et af dem er på -og omkring halsen/nøglebenet. Har du små fortykkelser (puder) der hvor halsen møder nøglebenet ned langs de to halsmuskler du kan få frem hvis du trækker mundvigen tilside så KAN kroppen med det sladre om at din skjoldbruskkirtel beder dig om hjælp.

Det er blandt andet den slags som jeg hjælper med at aflæse på din krop når du kommer til konsultation og sundhedssamtale hos mig. Kroppen sladrer flere steder om stofskiftet, så vi sammenholder alle punkter og lægger en plan så dit stofskifte og velbefindende kan finde bedre balance igen.

Kan du genkende noget af ovenstående og er blevet nysgerrig på hvad kroppen ellers kan sladre om, som ikke lige nødvendigvis viser sig i en blodprøve – så skriv på louise@louisehallundbaek.dk så tager vi en snak om hvad jeg eventuelt kan gøre for dig.

Ønsker alle en skøn onsdag – fyldt med magi, sundhed og kærlighed…

Kh Louise