Teenage fitness

Bevægelse er meget vigtigt for teenagere. Det kan være holdtræning som f.eks. Yoga, Pilates eller holdtræning tilrettet direkte til teenagere. Man kan naturligvis og træne selv i fitness, men her er det vigtigt at blive guidet de første par gange af en instruktør, så man ikke laver forkerte øvelser der kan skade kroppen.

Hvis kroppen trænes i teenageårene ligger du en god bund for holde formen ved lige også i voksen livet. Desuden giver træningen også teenageren mere energi og en bedre indlæringsevne.


Teen tøser

TEENTØSER

10 ugers forløb for teenage piger, hvor vi leger med alle kroppens muskler via alle mulige forskellige træningsformer. Vi vil undervejs dykke ned i forståelsen af godt brændstof til den sunde og glade krop.


Nintendo-break

NINTENDO BREAK

For “gamer” drenge i alderen 10-15 år. Vi fokuserer på holdningskorrektion og power i musklerne, så de genererer den energi, som drengene også skal bruge i skolen, når de skal lære. Har du en dreng som ikke rigtig har kunnet finde sig tilrette i en motions aktivitet, så er dette hold garanteret lige noget for ham. Skriv til mig for yderligere info.


5 ting du bør vide om din teenager

Morgentræthed

Det skyldes kuk i det indre ur. Forskning viser, at teenageres indre ur er stillet omtrent to timer fremad, og derfor føler de faktisk, at klokken kun er 05, når de bliver vækket kl. 07.

Derudover har teenagere sværere ved at falde i søvn om aftenen end voksne, fordi de er mere følsomme overfor lys, som dæmper produktionen af søvnhormonet melatonin.

Teenager stresser hurigt

Selv små opgaver stresser en teenager. Unge teenagere bruger hele hjernen for at udføre selv små opgaver. Med alderen bliver de bedre til at fokusere deres opmærksomhed på én ting ad gangen.

Tankemylderet hos teenagere betyder, at de ikke kan koncentrere sig om fx lektierne. Desuden viser en undersøgelse, at koncentrationsbesværet er størst hos dem, som har mobilen i hånden konstant eller sover med den på natbordet.

Godt at vinde

Unge bliver høje af at vinde. Mange teenagere har prøvet at pjække, fordi de hellere vil hænge ud med vennerne. Forklaringen på pjækkeriet er bl.a., at deres hjerner higer efter at få stimuleret belønningscenteret. Teenagere taber nemmere i et spil om penge end voksne, fordi de teenagere oftere går efter den store gevinst.

De unges belønningstrip skyldes sandsynligvis, at belønningscenteret er hyperaktivt og dermed lettere at aktivere.

Hjernen

Teenagers ufærdige hjerne skaber ofte forvirring. De glemmer aftaler og kommer konstant for sent. Men forvirringen skyldes, at den allerforreste del af teenagerens pandelapper endnu ikke er færdigudviklet.

Strategisk planlægning kontrolleres netop af pandelapperne, så jo ældre de unge mennesker bliver, jo bedre kan de strukturere og planlægge. Forbedringen i planlægningsevnen fortsætter frem til midt i 20’erne, hvor den forreste del af pandelapperne er fuldt udviklet.

Utilregnelighed

Når en teenager flipper ud over småting, skal den voksne måske lige slå koldt vand i blodet. De unge er nemlig ikke i stand til at reagere “normalt” endnu. Et lille område dybt inde i hjernen kaldet håndterer vores følelser. Området er fuldt udviklet allerede fra barndommen, men skal forbindes til pandelappen, som først modnes senere.

Kontakten mellem de to områder i hjernen er dårlig, og teenageren har derfor svært ved at afstemme sine følelser. Samme reaktionmønster ses også hos psykopater. De fleste teenagere har ofte svært ved at vise følelser, have dårlig samvittighed eller simpel empati.

Desuden har en teenager vanskeligt ved at afkode andres følelser. En bekymret mine fra en forælder opfattes derfor som f.eks. vrede i stedet for bekymring. Resultatet bliver, at teenageren besvarer den voksnes bekymring med et vredt svar.

Vi glæder os til at tage imod din teenager…:-)